Noutăţi

Ceea ce numim început este de obicei sfârşit. Şi ceea ce este sfârşit este de fapt început. Sfârşitul este acolo de unde începem. ~T.S. Eliot

Preşedintele Centrului de Excelenţă Academică, prof.univ.dr. Ioan Alexandru, are deosebita plăcere de a vă invita la lansarea cărții Autocraţia Electivă vs. Democraţia Parlamentară ce va avea loc în data de 4 februarie 2016, ora 10.00 la Amfiteatrul “Ion Heliade Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române (Calea Victoriei nr. 125). Vor prezenta lucrarea: acad. Alexandru Surdu, prof.univ.dr. Dan Caudiu Dănișor, prof.univ.dr Adrian Miroiu, prof.univ.dr. Dana Tofan, conf.univ.dr. Diana Camelia Iancu.

Invitație-program

A apărut numărul 4 al newsletterului Student. Vă invităm să-l consultaţi.
26 iunie 2015

Deschide

Te provocăm la o super experienţă! Vino și susțineți speaker-ul preferat în ultima etapă a programului IGNITION! Colors in Projects în parteneriat cu Centrul de Excelenţă Academică lansează a II-a ediție a evenimentului IGNITION – Student Public Speaking Contest, dedicat tuturor studenţilor înscrişi într-o formă de învăţământ superior, public sau privat (licenţă, masterat, doctorat), pasionaţi de arta vorbitului în public sau care vor să-şi îmbunatăţească abilităţile de prezentare.

Deschide anunţ Deschide banner

Deschide afiş

Deschide Comunicat de presă

 

A apărut numărul 2 al newsletterului Student. Vă invităm să-l consultaţi.
6 martie 2015

Deschide

Colors in Projects în parteneriat cu Centrul de Excelenţă Academică lansează a II-a ediție a evenimentului IGNITION – Student Public Speaking Contest, dedicat tuturor studenţilor înscrişi într-o formă de învăţământ superior, public sau privat (licenţă, masterat, doctorat), pasionaţi de arta vorbitului în public sau care vor să-şi îmbunatăţească abilităţile de prezentare.

Deschide anunţ Deschide banner

După o pauză de câteva luni, Centrul revine cu publicaţia Academic News care îşi propune informarea mediului academic cu privire a oportunităţile de participare la conferinţe naţionale şi internaţionale, precum şi la proiecte internaţionale şi europene. Publicaţia are o apariţie bimestrială. Echipa de redacţie încurajează universităţile şi ONG cu preocupări în domeniu să trimită anunţurile privind evenimentele ce le organizează pe următoarea adresă office@cexa.eu sau office2cexa@gmail.com.
9 februarie 2015

Deschide

Centrul organizează conferinţa de închidere a proiectului “Antreprenoriat pentru Toţi!”, proiect finanţat de Direcția Sport și Tineret a Municipiului București, contract de finanţare nr. 31/21.07.2014. Vă aşteptăm alături de noi!
9 octombrie 2014

Deschide Agenda Conferintei

A apărut numarul de August al newsletterului Student. Vă invităm să-l consultaţi.
8 septembrie 2014

Deschide

Centrul de Excelenţă Academică organizează concurs de dosare pentru selecţia echipei de cercetare-documentare din cadrul proiectului “Antreprenoriat pentru Toţi”.
29 august 2014

Deschide

A apărut numarul de Iulie al newsletterului Student. Vă invităm să-l consultaţi.
4 iulie 2014

Deschide

Apel la contribuţii pentru Revista Reflecţii Academice, Nr. 1/2014: Politica de energie – strategii, diversificarea resurselor şi evoluţii viitoare
12 ianuarie 2014

Deschide

A apărut ultimul număr din 2013 al newsletterului A-news. Vă invităm să-l consultaţi.
12 ianuarie 2014

Deschide

A apărut ultimul număr din acest an al newsletterului Student. Vă invităm să-l consultaţi.
8 decembrie 2013

Deschide

Centrul, în parteneriat cu Uniunea Juriştilor din România, va organiza conferinţa dedicată culturii organizaţionale şi rolului acesteia în dezvoltarea organizaţiilor publice şi private din România – “Cultura Organizaţională în România: Studiu Comparativ Organizaţii Publice – Organizaţii Private”.
Evenimentul va avea loc pe 21 noiembrie 2013, ora 15.30, la sediul Uniunii Juriştilor din România (Bulevardul Magheru nr. 22, etaj 1).
Keynote Speaker: Dr. Mihai Ovidiu Cercel (cadru didactic ASE şi SNSPA, precum şi Senior Consultant Avalon Management)
Invitaţi: Dr. Marian Năstase (ASE); Dr. Mihai Păunescu (SNSPA); Dr. Ioan Alexandru (CExA) şi Dr. Ioan Chelaru (UJR).

Mai multe detalii

Am revenit din vacanță cu un nou număr al newsletterului Student.

Deschide

Centrul de Excelenţă Academică sprijină Asociaţia Viitorul în Zori în vederea organizării şi implementării proiectului “Let’s Do It, Romania!
30 august 2013

Despre proiect

A apărut ultimul număr din newsletterul Student.en. Vă invităm să-l consultaţi.
30 august 2013

Deschide

Au apărut ultimele numere din newsletterele Student.ro şi Student.en. Vă invităm să le consultaţi.
30 iunie 2013
Începând cu data de 19 martie 2013, Centrul de Excelenţă Academică este organizaţie afiliată la Uniunea Juriştilor din România.
29 mai 2013
Centrul de Excelenţă Academică organizează selecţie pentru voluntari. Datele privind desfăşurarea concursului şi termenul de înscriere le puteţi găsi pe pagina web a centrului.

1 februarie 2013

Mai multe detalii

 

Centrul de Excelenţă Academică, împreună cu Editura Tritonic, are deosebita plăcere de a vă invita la lansarea cărții dnei conf.univ.dr. Mihaela Victorița Cărăușan, Structuri, mecanisme și instituții administrative în Uniunea Europeană, ce va avea loc în data de 23 noiembrie 2012, ora 17.30 la Târgul de carte Gaudeamus, Pavilionul Central Romexpo, Parter, Nivel 0.00, Stand 17.

Invitaţie

A apărut numărul 10 al newsletterul STUDENT. Vă invităm să-l consultaţi.
19 noiembrie 2012

Deschide

Centrul de Excelenţă Academică în parteneriat cu Uniunea Juriştilor din România organizează în data de 27 noiembrie 2012, începând cu ora 14.00, conferinţa având ca temă “Sacralitatea Justiţiei”.

Invitaţie

A apărut noul număr al newsletterul STUDENT. Vă invităm să-l consultaţi.
18 octombrie 2012

Deschide

A apărut noul număr al newsletterul A-News. Vă invităm să-l consultaţi.
11 octombrie 2012

Deschide

A apărut noul număr al newsletterul STUDENT. Vă invităm să-l consultaţi.
20 septembrie 2012

Deschide

A apărut noul număr al newsletterul STUDENT. Vă invităm să-l consultaţi.
18 august 2012

Deschide

A apărut numărul 6 din newsletterul STUDENT. Vă invităm să-l consultaţi.
18 iulie 2012

Deschide

A apărut primul număr al newsletterului academic.  A-News oferă cadrelor didactice din România informaţii cu privire la conferinţe desfăşurate de organisme naţionale sau internaţionale în domeniile de activitate ale centrului. De asemenea, în acest număr mai puteţi găsi şi oportunităţi de publicare în reviste indexate în baze de date internaţionale. Academic newsletter va fi publicat bimestrial.

Deschide

A apărut numărul 2 al Revistei Reflecţii Academice. Acest număr cuprinde articole ce tratează Reforma sistemului electoral şi necesitatea unei culturi electorale. Pentru următorul număr, aşteptăm articolele dumneavoastră pe tema Crizei Euro şi dezvoltarea globală: analize şi reflecţii.

Deschide

Uniunea Juriştilor din România vă invită să participaţi la simpozionul naţional “Stabilitatea legislativă şi predictibilitatea sistemului juridic”, consacrat Zilei Justiţiei. Simpozionul va avea loc în ziua de 28 iunie 2012, ora 11.00, în Sala “Andrei Rădulescu” a Uniunii Juriştilor din România, B-dul Magheru nr. 22, etaj 1.

Invitaţie

A apărut numărul 5 din newsletterul STUDENT. Vă invităm să-l consultaţi.
18 iunie 2012

Deschide

A apărut numărul 4 din newsletterul STUDENT. Vă invităm să-l consultaţi.
18 mai 2012

Deschide

Centrul de Excelenţă Academică lansează primul număr al Revistei Reflecţii Academice, revistă dedicată cadrelor didactice universitare.

Deschide

Ai o idee de proiect, dar nu ştii exact cum să o pui în practică? Îţi doreşti să aflii cum poţi mobiliza o echipă şi obţine sponsorizări pentru ideile tale? Vrei să îţi valorifici potenţialul şi să înveţi noţiuni teoretice şi practice de leadership care să contribuie la educaţia şi dezvoltarea ta ca lider?
Înscrie-te la Be Your Own Leader, parcurge cele 2 module: “Leadership” şi “Cum să-ţi implementezi propriul proiect” şi fii gata să priveşti lumea prin ochii liderului din tine!

Deschide pagina web Afis BYOL

Preşedintele Centrului de Excelenţă Academică, prof.univ.dr. Ioan Alexandru, are deosebita plăcere de a vă invita la lansarea cărții Democrația constituțională – utopie și/sau realitate ce va avea loc în data de 24 aprilie 2012, ora 17.00 la Librăria Mihai Eminescu din Bucureşti Bdul. Regina Elisabeta nr.16 (lângă Universitate). Vor prezenta lucrarea: acad. Alexandru Surdu, prof.univ.dr. Gheorghe Iancu- Avocatul poporului şi prof.univ.dr Adrian Miroiu.

Afiş eveniment Invitaţie Scurtă descriere

A apărut numărul 3 din newsletterul STUDENT. Vă invităm să-l consultaţi.
18 aprilie 2012

Deschide

A apărut primul număr din newsletterul STUDENT. Vă invităm să-l consultaţi.
27 februarie 2012

Deschide

Centrul de Excelenţă Academică în parteneriat cu Uniunea Juriştilor din România organizează în data de 7 martie 2012, începând cu ora 14.00, conferinţa având ca temă “Filosofia dreptului şi condiţia practică a juristului”.

Invitaţie

Centrul de Excelenţă Academică a fost premiat de Uniunea Juriştilor din România pentru contribuţia adusă la dezvoltarea societăţii civile.

Poze

Am finalizat procesul de selecţie voluntari – 2012.

Lista voluntari 2012