Proiect de tineret realizat în parteneriat cu Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

Proiectul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16-24 de ani care se află încă în sistemul de învățământ liceal sau universitar din Municipiul Bucureşti.  În vederea reducerii şomajului în rândul acestora, proiectul îşi propune încurajarea spiritului antreprenorial  şi orientarea profesională prin dezvoltarea de abilităţi soft.

În acest sens, proiectul prevede organizarea unor programe de formare de competenţe şi abilităţi antreprenoriale având  la bază o metodologie validată internaţional.  Totodată, beneficiarii vor avea acces la o serie de surse de informare.

Prin activităţile sale proiectul încurajează demararea de către tineri a unor afaceri proprii şi inserţia acestora pe piaţa forţei de muncă.

Obiectiv general: Reducerea șomajului în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani care se află încă în sistemul de învățământ liceal și universitar (matematică-informatică, științe ale naturii, economic, etc).

Obiective specifice:

1: Încurajarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16-24 de ani care se află încă în sistemul de învățământ liceal sau universitar;

2:  Facilitarea accesului tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani care se află încât în sistemul de de învățământ liceal sau univeritar la surse de finanțare națională și europeană pentru inițierea unei afaceri inovative

3: Formarea de competențe și abilități antreprenoriale în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16-24 de ani care se află încă în sistemul de învățământ  liceal sau universitar.

În România secolului XXI tinerii pot fi chiar ei cei care creează locuri de muncă. Astfel, se observă creșterea cererii, atât din partea statului român, cât și al sectorului privat în ceea ce privește dezvoltarea capacității tinerilor de a identifica oportunități de afaceri, dar și oportunități pe piața muncii. Pentru aceasta tinerii trebuie să aibă capacitatea de a construi și conduce o afacere, pentru ei sau pentru angajatori, într-un secol în care tehnologia informației este în continuă expansiune. Mai mult, Strategia 2010 atrage atenția asupra necesității de inovare, de găsire și folosire de noi resurse.

Comunicat de presă, 21 noiembrie 2016

Surse de finanțare naționale și europene privind inițierea și dezvoltarea unei afaceri în România

Normele legale privind inițierea și dezvoltarea unei afaceri în România

Antreprenorii secolului XXI în acțiune, Scena 1 și Scena 2